×
Ga terug naar het overzicht

Hoe bevalt een elektrische auto?

Het elektrisch autorijden staat inmiddels niet meer in zijn kinderschoenen. De afgelopen jaren is er flink veel voortgang geboekt met de techniek van de elektrische auto’s. Daarnaast is het een stuk makkelijker geworden om je auto op te laden. Er zijn veel laadpalen bijgekomen en het is allemaal veel toegankelijker geworden. Er zijn voorstanders en tegenstanders van elektrisch rijden. En het is natuurlijk niet aan ons om jou over te halen, maar wij delen wel met jou de ervaring.

Als elektrisch bestuurder moet je je afvragen hoe vaak en hoe lang je gebruik maakt van een elektrische auto. Het gebruik zal ervoor zorgen hoe vaak je moet opladen en dit is iets waar je rekening mee moet houden. Het zal niet zo zijn dat je net als een benzineauto eens in de zoveel tijd tankt. Nu moet je bij intensief gebruik al na een dag aan de lader hangen. Dat is verder geen probleem, want het is een handeling waar je simpelweg aan moet wennen. Het laden gaat in je systeem zitten en is zo erg nog niet. Echter, je moet niet verwachten dat het laden binnen een kwartier gedaan is. Het kan lang duren, dus je moet geduld hebben.

Een groot voordeel van een elektrische auto is het rijcomfort. De auto’s beschikken over moderne technologie en comfort staat hoog in het vaandel. Het is een fijn gevoel dat je geen ronkende benzinemotor hebt. Een elektrische auto is keurig stil en voelt rustig aan. Daarnaast is het voordeel van een elektrische motor dat je maximaal koppel hebt, dit betekent dat je snel kan optrekken. Mocht je dit te snel vinden dan kan je de snelheid hiervan aanpassen. De meeste bestuurders ervaren het als fijn om snel te kunnen accelereren. Wat nog meer een uitkomst is is een auto waar je niet in hoeft te schakelen. Er bestaan natuurlijk benzineauto’s zonder schakelen, maar het blijft een uitkomst.

Tot slot is het een fijn gevoel dat je weet dat je meedoet en meewerkt aan de toekomst. De elektrische auto is een auto van de toekomst en is daarmee een mooie investering. Je weet ook dat je je best doet voor een betere wereld met minder uitstoot. Het rijden met een elektrische auto is dus helemaal zo gek nog niet.

Ga terug naar het overzicht