×
Ga terug naar het overzicht

Op wintersport met de Tesla

Een aantal jaar geleden ging er een foto viraal uit het alpengebied. Hier stonden talloze elektrische auto’s in de rij om zich vol te tanken met elektriciteit. Het was een komisch gezicht en voor de voorstanders van brandstof rijden een reden om elektrisch rijden belachelijk te maken. Elektrisch rijden heeft inmiddels een grote ontwikkeling doorgemaakt en biedt meer mogelijkheden dan een aantal jaar geleden. Zo hebben de auto’s meer actieradius en zijn er meer oplaadpalen geplaatst. Ben jij van plan om met je elektrische auto op vakantie te gaan? Dan hebben wij een paar tips voor je.

Zoals we al zeiden is er in de afgelopen jaren een hoop veranderd. De accu’s zijn beter geworden het aantal laadpalen is toegenomen en de technologie is erop vooruitgegaan. Tesla’s geven bij het rijden van lange routes de snelste route aan en daarbij laten ze de laadpalen zien de je moet gaan pakken om optijd te laden. Dit klinkt natuurlijk logisch maar het wordt makkelijk voor je gemaakt door op deze manier de route voor je uit te stippelen.

Het is handig om tijdens je reis een chargemaster aan te wijzen. Deze chargemaster is de copiloot en vertelt de bestuurder precies wanneer hij moet laden, hoe lang hij moet laden en hoe hij moet rijden. Deze copiloot/ chargemaster zorgt ervoor dat alles vlekkeloos verloopt en dat de elektrische auto zo snel mogelijk de eindbestemming bereikt.

Er zijn net als bij het rijden van een benzineauto een hoop zaken waar je op moet letten tijdens de voorbereiding. Zo moet je checken of je de juiste laadpas meehebt voor het tanken binnen Europa. Zo kun je checken of je 230v lader intact is. En je kunt standaard zaken controleren zoals bandenspanning, ruitenwisservloeistof en in het geval van een tesla de Sentry Mode. Dat kan ook bij Chiptuning Zwolle.

Net als een brandstofauto moet een elektrische auto ook zo nu en dan stoppen om op te laden. Dit kan wel wat meer zijn dan gewoonlijk, maar er moet natuurlijk ook ontspannen worden tijdens de reis. En dat ontspannen kan met niet op een betere manier dan met een Tesla. Want welke benzineauto heeft er een Full Self-Driving software waar je een dutje achter het stuur kan doen? Nu jij weer. 

Ga terug naar het overzicht