×
Ga terug naar het overzicht

Trends in de wereld van elektrische auto’s

Het is onderhand geen nieuw beeld meer, alle elektrische auto’s in het straatbeeld. In het begin waren het nog veel hybride auto’s, nu zijn het veel vol elektrische auto’s. De merken variëren enorm en er komt steeds meet keuze. Een branche die enorm aan het veranderen is dus. Om je op de hoogte te brengen van alle trends, stellen we ze hieronder voor je op.

Om te beginnen is het aanbod aanzienlijk groter geworden; de keuze is reuze. Naast bestaande merken, zijn er ook nieuwe merken op de markt gekomen. Een van de merken waar het mee begon was Tesla, dit is inmiddels geen nieuwkomer meer. En zo begonnen ook de grote automerken met het maken van elektrische auto’s. Denk hierbij aan BMW, Volkswagen en Mercedes. Nieuwe merken die op de markt gaan komen zijn Sono Motors Sion en Lightyear One.

De techniek wordt steeds geavanceerder, maar de elektrische auto’s worden steeds goedkoper. Deze trend maakt het voor steeds meer mensen interessant om een elektrische auto aan te schaffen. Deze auto’s kunnen gebruikt zijn maar ook de nieuwprijs voor een model wordt gangbaarder.

Door het toenemende gebruik van elektrische auto’s is er ook een stijgende vraag naar oplaadpalen. Deze laadpalen schieten daarom ook als paddenstoelen uit de grond.  Op de meeste parkeerplaatsen worden er plekken aangeboden die geschikt zijn om op te laden. Dit zijn er nu meestal twee of drie, maar dit zal binnen maanden of jaren aanzienlijk gaan toenemen. 

Voor de mensen die geen elektrische auto willen of kunnen kopen is er de mogelijkheid gekomen om elektrische auto’s te leasen. Dit is voor privé en zakelijk een uitkomst. Zo hoef je niet meer in een benzineauto naar de zaak. Dit zal op jaarbasis enorm veel benzineverbruik en uitstoot schelen. Een andere optie is het gebruiken van een elektrische deelauto. Deze deelauto’s zijn vergelijkbaar met de elektrische steps en scooters in de steden, maar dan anders.

De elektrische auto’s zijn natuurlijk wel basic getuned. Als je bij Chiptuning Utrecht een tuning zou doen, lijkt de auto al een stuk moderner. Hiervoor kun je op de externe link hierboven klikken.

Ga terug naar het overzicht